2012. február 12., vasárnap

Díj és szupergyors nyáridéző "desszert"





Ezt a kedves díjat kaptam Mritától. Köszönöm szépen! Aninak szeretném továbbadni elsősorban a csodás virslis sajtos kiflik miatt, amiket nemrég készített.  A díjjal járó szabályok a következők:

- Meg kell említeni, kitől kaptam a díjat.
- Válaszolni kell a kérdésekre.
- Írjak magamról valamit.
- Ajándékozzam annyi társamnak, ahánynak szeretném.
- Értesítsem a díjazottakat.

A kérdések, melyeket meg "kell" válaszolni:

1. Melyik a kedvenc sminkkészleted? - Mritához hasonlóan nekem sincs ilyen, nagyon extra alkalom kell ahhoz, hogy én sminkeljek...
2. Mi volt 2011. trendje? - Hmmm... jó kérdés. Talán a CSOKOLÁDÉ? Az mindig divatos. ;)
3. Mi a kedvenc desszerted? - Nagyon sok a jelentkező, de ha írhatok többet, akkor a kozák sapka, az amaretti és a karamellás sajttorta.
4. Kedvenc színed? - Vörös
5. Melyik volt az utolsó dal, amit meghallgattál? - Adele: Someone like you
6. Mi a keresztneved? - Orsolya... de ha kérhetem maradjunk inkább az Édeskonyhánál
7. Kutyák vagy macskák? - Macskák forever. Minden állatot szeretek, amelynek legalább kettő és maximum négy lába van, de a macskaféléket nehéz felülmúlni, mégha nem is túl hűséges típusok, de az ízlésük és a kecsességük lenyűgöz.

Mit is írjak magamról? A kedvenc évszakom a nyár és már nagyon hiányzik. Ebben a szellemben készült az alábbi tányér. Ezt remek ötletet valahol az interneten láttam, de  sajnos nem sikerült újra megtalálnom, hiába kerestem, így nem tudom idelinkelni. 


Ha nincs időnk sütni, desszertnek is ideális, szép színes és felidézi a gyönyörű napsütéses tengerpartokat. Vidám vitaminbomba, valószínű még a finnyásabb gyerekek is észrevétlenül bevinnék az értékes tápanyagokat a szervezetükbe, ha ezt tennénk eléjük. Részemről diétás vacsinak is tökéletes :) Ha pedig kevésbé féltjük a kilóinkat készítsünk mellé csokifondüt. (Ha nincs készletünk egyszerűen gőz fölött olvasszunk meg fél tábla jó minőségű csokit, egy kis vajjal és lágyítsuk egy két evőkanál tejszínnel, majd ha úgy gondolja a társaság ebbe mártogathatjuk a szépen elrendezett gyömölcseinket)


7 megjegyzés:

  1. Gyönyörű nyáridézőt készítettél, kedvenc gyümölcseim, gratulálok.

    VálaszTörlés
  2. Gratula a díjhoz, és szuper jó a gyümisali! Szép színes! :D

    VálaszTörlés
  3. Zseniális desszert! A lányom oda lenne érte! :o)))

    VálaszTörlés