2012. november 8., csütörtök

Rakott krumpli két személyre


Ez egy roppant egyszerű kis recept, nincs benne semmi különös hozzávaló, csak a felhasználás módja tér el a megszokottól.

Hozzávalók:

Héjában főtt krumpli - kb 400 g
1 dl tejszín
1 tojás
1 nagy fej lilahagyma
kb. 10 centis darab házi kolbász
zöldfűszerek ízlés szerint (nálam: kakukkfű, bazsalikom és snidling)
bors
sajt ízlés szerint (nálam mozzarella)


A krumplikat megfőzzük, hagyjuk kicsit kihűlni, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk, a kolbászt úgyszintén. A tojást enyhén felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a zöldfűszereket és megborsozzuk.

Egy hőálló tálat kivajazunk. Belefektetjük a krumpli, hagyma és kolbász-szeleteket, meglocsoljuk a tejszínes-tojásos keverékkel, sajtot szúrunk rá és addig rétegezünk így. míg el nem fogynak a hozzávalók. a Tetejére jó sok sajt kerül. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése