2013. október 2., szerda

Kinder Pingvin Torta


A kinder pingvin szelet receptjét Gabriella oldalán találtam és mivel már egy ideje ígértem a tesómnak hasonló süteményt és születésnap volt a családban, ezért összekötöttem a kellemeset a hasznossal és a még kellemesebbel és tortaformába öntöttem ezt a finom és meglepően könnyű sütit. A recept szuper és pont kiváló egy 28 cm átmérőjű tortához.


Hozzávalók a kakaós piskótához:
- 6 db tojás
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 16 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csomag sütőpor (nálam másfél teáskanál szódabikarbóna)
- egy csipet só

A krémhez:
- 5 dl (HIDEG) Hulala habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy vanília aroma)

A csokimázhoz:
- 80 g vaj
- 1,25 dl tej
- 250 g étcsokoládé


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük egy csipet sóval. Egy másik tálban a tojások sárgáját, a vizet és a cukor másik felét elkeverjük. A fehérjehabhoz apránként hozzáadjuk a sárgája-masszát, óvatosan elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is óvatosan a habba forgatjuk. Beleöntjük a sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tortaformába és előmelegített 190 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a tejet, a vajat és az eltördelt csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. Kevergetve kihűtjük.

A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó részére rákenjük a vaníliás tejszínhab felét és elsimítjuk. Erre rákenjük a csokoládémáz felét, majd a tejszínhab másik felét simítjuk rá (egy kicsit azért hagyjunk a tálba, hogy a végén egyenletes legyen az eredmény, de akár díszítéshez is tehetünk félre). Ráhelyezzük a piskóta felső részét, aminek a tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát és azt is elsimítjuk. A torta oldalán egy tiszta késsel végigmegyünk és a maradék krémmel kiegyenlítjük a lukakat.

Hűtőbe tesszük dermedni legalább két órára.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett torta formában is, mi is nagyon szeretjük:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm lányok! Örülök, hogy nektek is tetszik :)

    VálaszTörlés
  3. Hű, ez csúcs szuper így! :) Milyen szép simára készítetted a tetejét, nagyon tetszik!! Örülök, hogy megsütötted!!

    VálaszTörlés
  4. Én is. Köszönet a receptért :)

    VálaszTörlés