2015. november 10., kedd

Hosszúhétvége Innsbruck mellett



A sógoromnál töltöttünk pár napot Tirolban az október huszonharmadikai hosszú hétvége alkalmából. (Sajna nem most volt, de egyre ritkábban jutok a blogomhoz kikapcsolódni.) Ha valakinek van két napja Innsbruckban az alábbi látnivalókat és programot javaslom.


Először is szerezzen be egy Innsbruck kártyát, aminek az ára ugyan borsos, viszont ha már egy hegytetőre fel szeretne jutni, (felvonóval) meglátogatna egy kastélyt és egy látnivalót a hatalmas választékból a környéken, már olcsóbban jött ki, mintha külön vette volna a jegyeket.

A város szélén található például a szépséges reneszánsz Ambas kastély, ahol az angol stílusú parkjában pávákkal sétálhatunk együtt. Ha betérünk megtekinthetjük a Habsburg portré galériát, valamint a spanyol termet. (Lásd lent.)





Igazán különleges élmény a Swarowski kristályvilágba ellátogatni, ezt gyerekekkel, illetve gyermeklelkű felnőttekkel(bocs fiúk) is ajánlom, különösen a klassz játszótere miatt. 


Hangulatosra sikerült a "Kristallwelten" parkja, különösen az alább lebegő kristályfelhők tetszettek. Kár, hogy a fotók nem adják vissza azt a csodaszép szikrázást, amit tapasztalhattunk.


Nekem azonban igazán belül tetszett a kiállítás, aki szereti a fényes dolgokat ne hagyja ki.


 A belvárosban is van bőven látnivaló, méghozzá egymástól kényelmes sétatávolságra. Elsőként mindjárt a Hofburg, a vár, amely mai külsejét Mária Teréziának köszönheti. Az ő idejében nyerte el rokokó stílusát. Itt megnézhetjük a császári család portréival díszített látványos nagytermet, és a császári lakosztályokat.



 Közvetlenül a Hofburg mellett található a Hofkirche. Ebben a templomban található Mária Terézia férjének (I. Ferenc) a síremléke, amelyet hatalmas és roppant részletes, élethű bronzszobrok állnak körbe. A szobrok főhercegeket és császárokat ábrázolnak.

A belvárosban mindenképpen sétáljunk végig a Mariahilferstrasse-n, amely egy hangulatos bevásárlóutca és egy diadalívbe torkollik, és nézzünk le a folyópartra is. 

Jóidőben pedig kihagyhatatlan élmény a Nordkettebahn-nal felmenni a hegyre. A "felvonó" a belváros szívéből indul és néhány átszállással a hegycsúcsig visz. Nem kell rögtön felmenni, mert érdemes a körépső megállónál megpihenni ebédre. Az alábbi képen a napsütésben a hegyoldalban elfogyasztott sajtos-hagymás nokedlim látható.



A kilátás pedig ilyen volt:


Jó kirándulást mindenkinek!



2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű hely!
    De örülök, hogy újra hallok rólad egy-egy bejegyzés erejéig... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy benéztél. Tényleg csodaszép volt :)

      Törlés